2005 Cadillac STS ő Borisz

STS

 • Megvettem életem harmadik amerikai autóját. Hogy mennyire vagyok hüjje azt majd az idő eldönti. Csirkét akartam, v. Cad SRX-et v. ML500-at. Merthogy családilag parktikus legyen meg V8-as legyen meg összkerekes legyen. Erre hazavittem ezt. Maaargit???!!! Nóóóórmális????!!! :))) Sem összekerék, sem kombiság, sem praktikusság. Na jó, a V8 megvolt, de ez csak számomra volt értékelhető pont. Csoda, h otthon életben hagytak amikor hazavittem. :)
  Az volt a baj, hogy valamilyen rejtélyes oknál fogva mindíg megnéztem a hahun, hogy még megvan-e. Vonzott mint valami mágnes. Valszeg akkor égett a retinámba a gép formája amikor először megnéztem és utána elindultam haza, a Cad pedig elhúzott mellettem a pályán. Ott akkor éreztem, h ahhhh... ez bitang jóóóó. Ebben találkozik a baltával faragott egyszerű forma, a kényelem és az erő. Semmi cicaszem, semmi uniformizált egyenpofa. Egy bazinagy lepattant tégladarabként húzott be majd ki a látóteremből. Pedig tényleg semmilyen racionális érv nem szólt mellette. Bónusznak pedig a sok villanybizbaz, a kulcsnélküli indítás, az akítv futómű, a légrugórendszer, mind-mind kiváló hibaforrás vagyis biztos, h lesz meglepi bőven, lévén nem egy Lexus rakta a GM alá a technikát. De ki a tököm akar egy unalmas - amúgy műszakiremek- szappantartó Lexust? :)
  A tulajjal több kört futottunk mire meg tudtunk egyezni mert igazából én sem akartam mindenáron megvenni, ő meg nem akarta mindenáron eladni. Végül összeértek az elképzeléseink. Szerencsére látszott, hogy volt gazdája az autónak, minden papírja, gyári leírása, szerelőtáskája, kulcsa és távirányítója megvan és nem sokkal a vásárlásom előtt még megcsináltatta a tulaj a szervizt az autón ami szintén jó pont volt. Sérülései voltak de ketté nem törték.
  A csajoknak is tetszik otthon "csakkárhogynemkombi". Kedvesem szereti mert tetszik neki a forma és ahogy megy a 325ló, a kislányom pedig mert végre újra tud hátul középen ülni az ülésében (mert bizony itt van középen is isofix! pedig csak egy limuzin) így remekül kilát előre. És én is örülök, h a lehetőségekhez képest a legnagyobb biztonságban utazik a család.
  Hát így lett a kényelmes, jó pakolható családi egyterűből egy melák, rosszul pakolható, télen cementeszsákokkal közlekedni alig-alig tudó szedán... :))) (mindenki okuljon és ne legyen olyan marha mint én, tessék venni egy fordcémaxot.)
  1hét és egy hosszabb kirándulás után azt hozza amit elvárunk tőle, békés, nyomasztóan csendes és hibátlanul kényelmes utazást mind városban mind a azon kívül. És amikor kicsit mérgesebben a gázra lépünk, elöl felmordul a lélek... ahhh... imádnvaló. :) Ilyet is csak amerika tud.

Hozzászólások

 1. Thor  - 2016. február 12. 14:00

  Gratula az új cirkálóhoz, nagyon állat, ahogy kinéz! Nekem is nagyon tetszik a Cadillac modern, szögletes formavilága. Sok boldog mérföldet vele!

 2. gezagizmo  - 2017. december 29. 22:35

  Szép verda,gratula!


Magyarország első amerikai autós magazinja 1998-as megszületése óta együtt fejlődik a hazai amerikai autós kultúrával.

Feladatunknak tekintjük a lehető legtöbbet megőrizni a magyarországi amerikai autózás elmúlt közel két évtizedéről.

Napló

Hozzászólások

 • scotti:

  Azta mindenit! Ez a 'Cuda nem Cory Navarrete tengerészgyalogos autója volt?

A lap tetejére