1989 Chevrolet Beretta GTU

2018 - Kontármunka kijavítva...khm

 • Az új év igazán nagy kérdése a rohadt küszöb volt, ami a sikeres műszaki útjában állt. Már korábban is látszott, hogy nincs túl jó állapotban az autó ezen része, de csak most néztem igazán alá, és egyből meg is hökkentem.

 • Már a szoknya levételével is láthatóvá váltak "jelei" a problémának, de csak ezután következett a teljes feltárás.
  A következőkben néhány képpel szeretném bemutatni az "uralkodó állapotokat".

 • Íme a kivágásra került maradványa a korábbi küszöböknek.

 • A korábbi javítás nyomait, és némi rozsdát is viselt a felső részén.

 • Viszont a friss festékkel mára nyoma sincs ezeknek az állapotoknak!

 • Azért így mindjárt máshogy fest a történet! Végre nem az az érzése van az embernek, mintha egy foszló tragaccsal járna.

 • Minden szögből sokkal jobban néz ki, mint korábban...

 • ... illetve majdnem minden szögből. Valaki magyarázza már el nekem, hogy erre melyik univerzumban lehet azt mondani, hogy oké?!

 • Meg amikor minden, de tényleg MINDEN kap a festékből, mondván jól van az úgy, úgyse néz be senki alá. Szerintem nincs az az elborult elme, akinek a fehér színű kipufogó lenne a gyengéje. Azt már meg sem említem, hogy a fékcsövek olyan vastagon vannak beborítva, hogy ember legyen a talpán, aki képes lesz őket szükség esetén kivakarni.

 • Hogy ezt miképp sikerült összehozni, azt már tényleg csak találgatni tudom. Említésre se méltó, hogy még a kilincs teteje is kapott a fehér festékből, hála a precíz maszkolásnak.

 • A tanulság pedig megint az, hogy ameddig nem vagy képes elvégezni mindent magad a kívánt minőségben, addig futhatod a köröket, hogy jó szakembereket találj, akik becsületesen, korrekt áron, és normális határidőkkel dolgoznak, csak a bosszúság fog kísérni az utadon, és szabályosan gyomorgörcsöd lesz, ha bármi miatt ki kell adnod az autód másnak javítás céljából.

 • Egyedül az feledteti a bosszúságot, hogy hála az elmúlt időszak sok-sok törődésének, az autó sikeresen vette a műszaki vizsgát, és reméljük, hasonló gondokkal a jövőben nem kell megküzdeni.

 • A tartóléc is kapott egy kis csiszolást valamint alapozót, ha már leszedtük.

 • Minden csavar is ki lett cserélve rozsdamentesre "ha már lúd legyen kövér" alapon.

 • A spoiler pedig végre ott van ahová való, így az autó sem áll olyan csupaszon.

 • Tádám! Nagyon csinos lett itt valaki!

 • A felnik is kaptak némi gondoskodást, valamint felkerültek a vatta új nyári gumik is, most már csak menni kéne vele, de hát idő hiányában ez még várat magára.

Hozzászólások

 1. M.Tom  - 2018. január 8. 22:02

  Legközelebb már az enyémet is oda kell tenni a sorba; ha belefér a 2+ ajtó :)

 2. J.Acko  - 2018. január 9. 17:00

  Hát persze, hogy elférsz 4 ajtóval is! ;)

 3. cadillacv8  - 2018. március 4. 16:23

  Jóképű gépezet,párszor megperdültem anno utána Fehérváron mikor láttam,aztán eltűnt,de örülök hogy ismét mozgásban van és folyamatosan épül ,és egyre jobb állapotba kerül.
  Igazán dekoratív autó,nagyon egyedi kiállással,kapott egy jó gazdit ami nagyon ráfért már szegényre így a képek alapján .

 4. J.Acko  - 2018. március 6. 17:10

  Köszönöm szépen a dicsérő szavakat, az autó nevében is. Sok nyomát viseli az elmúlt lassan harminc évnek, amit az utakon töltött, de remélem, hogy szépen apránként tényleg kifogástalan állapotba tudom hozni (persze ilyen nem létezik, de azért álmodozni lehet)! A másik cél pedig, hogy minél több helyre eljussak vele, hogy lássanak az emberek ilyet is, ha már kb senki nem ismeri ezt a típust idehaza (tisztelet néhány kivételnek).

 5. MinnesotaiHighwayman  - 2018. július 10. 04:47

  Múlt héten láttam egyet és ha jobban belegondolok ez volt az első idén. Superbird vagy akár Daytona is gyakrabban jön szembe. Ez csak egy kis érdekesség azoknak, akik azt hiszik ezek még úton vannak az Államokban.

 6. J.Acko  - 2018. július 11. 09:09

  Pontosan úgy van, ahogy mondod. Odakint akkora ritkaság és annyira nem keresik, hogy a legnagyobb rajongói csoportjának alig több, mint 1500 tagja van az Államokban.

 7. MinnesotaiHighwayman  - 2018. július 12. 04:38

  J.Acko becsüld meg, eljön majd a nap, hogy elindul felfele az értéke.

 8. M.Tom  - 2018. augusztus 30. 13:39

  két ajtó meg négy ajtó az hat ajtó és két autó :)

 9. M.Tom  - 2018. augusztus 30. 13:41

  két ajtó meg négy ajtó az hat ajtó és két autó :)

 10. szállító81  - 2018. október 22. 20:18

  Tegnap láttam ezt az autót a Parkoló Parádén, nagyon jól eső érzés, hogy a kevésbé húzónévnek számító típusokat is megmentik, illetve ilyen jó karban tartják. Nagyon szép autó, remélem sokáig ilyen szép állapotban megmarad. Sok balesetmentes kilométert hozzá! Üdv.Gergő

 11. J.Acko  - 2018. október 22. 21:13

  Igyekszem mindent megadni neki, amit megérdemel, és igyekszem minél több helyen mutatkozni vele, hogy az emberek lássanak ilyet is. Habár az átlagembernek a szeme nem akad meg rajta, de szerencsére vannak olyanok is, akik meglepődve érdeklődnek arról, hogy ez miféle jószág is, mert még hasonlót sem láttak.


Magyarország első amerikai autós magazinja 1998-as megszületése óta együtt fejlődik a hazai amerikai autós kultúrával.

Feladatunknak tekintjük a lehető legtöbbet megőrizni a magyarországi amerikai autózás elmúlt közel két évtizedéről.

Napló

Hozzászólások

 • Trombitás:

  Hátha ez segít beazonosítani. !kép=comments/2024-07/668966edeede5.jpg

A lap tetejére