1989 Chevrolet Beretta GTU

2019 - Találkozók

 • Az év első megmozdulása a Győri Veteránjármű Találkozó volt. Mint ahogy a mellékelt ábra is mutatja, nem volt egyedül az autó.

 • Csodás napsütés, sok száz autó, köztük pedig mi is megbújtunk. Nekünk ilyen volt az év első Parkoló Parádéja.

 • Ez pedig egy nagyon régi álom beteljesülése. Lehet, hogy "nem ez volt a General Motors sztratoszférikus repülésének a legmagasabb pontja", de számomra a legszebb autó volt mind közül. Hálás köszönet a lehetőségért, életre szóló élmény marad!

 • Egy igen mozgalmas hétvégén vagyunk túl, első megállónk szombaton a 4. Velencei Tuning Találkozó volt. Csodás napsütés, vízpart igazán üdítő kezdet volt.

 • A délután folyamán pedig Zsámbékra mentünk, a Cars&Burger-re. Sajnos a teltház miatt csak a parkolóban jutott hely, de kárpótolt a zseniális hamburger!

 • A hétvége folytatása volt vasárnap a 25. Parkoló Parádé, ahonnan fénykép híján csupán a matrica maradt bizonyítékul.

 • Egy céges jelenésünk is volt, hiszen egy családi napon szerepeltünk néhány oldtimer illetve youngtimer szépség mellett.

 • Ezt követően hazafelé pedig beugrottam a fehérvári Tesco parkolóba egy autós talira körülnézni, ahol néhány ismerős arcba futottam...

 • ...a remek estét pedig egy kis fotózkodás zárta.

 • Péntek este, egy autós tali, néhány srác meg pár amerikai autó. Ebből rossz nem sülhet ki.

 • Ismét eljutottunk Várkeszőre, egy újabb remek hangulató találkozóra a Rába partján.

 • Egy jó kis péntek esti lazítás Fehérváron, cimbikkel és jó pár autóval.

 • Mint egykori konszerntársak vendégeskedtünk a Magyar Veterán Opel Klub nyári szarvasi találkozóján, ahol remek hétvégét töltöttünk.

 • Szarvasról hazafelé pedig egy újabb PP-n vettünk részt, ahol bár nem volt olyan acélos a felhozatal, az amerikai szekció, beleértve az autóztatókat is, elég látványos volt.

 • Ezen a hétvégén nem kellett messzire menni, a Balatonfűzfőn rendezett veterán találkozón vettünk részt mindkét autóval. Nagyon sok pozitív visszajelzést kaptunk és egy szerencsés véletlennek köszönhetően az autó legelső tulajdonosával is sikerült találkozni, aminek külön örültem!

 • Hosszú kihagyás után vettünk részt megint két autóval egy találkozón (idén valószínűleg utoljára) az erdőkertesi nyárzáró promenádon. Nagyon kellemes szombatot töltöttünk el, mint az elmúlt években is.

 • Az év talán utolsó autós eseménye volt a Magyar Veterán Opel Klub szervezésében immár 6. alkalommal megrendezésre került autós túraversenyen. Nagyszerű szervezés, sok feladattal. Kicsit fárasztó volt, de megérte.

 • Az utóbbi három év "termése" látható az ablakon. Nagyon sok helyre eljutottunk és rengeteg élményt gyűjtőttünk közösen, csak remélni tudom, hogy a következő években is legalább ennyire termékenyek leszünk.

Hozzászólások

 1. M.Tom  - 2018. január 8. 22:02

  Legközelebb már az enyémet is oda kell tenni a sorba; ha belefér a 2+ ajtó :)

 2. J.Acko  - 2018. január 9. 17:00

  Hát persze, hogy elférsz 4 ajtóval is! ;)

 3. cadillacv8  - 2018. március 4. 16:23

  Jóképű gépezet,párszor megperdültem anno utána Fehérváron mikor láttam,aztán eltűnt,de örülök hogy ismét mozgásban van és folyamatosan épül ,és egyre jobb állapotba kerül.
  Igazán dekoratív autó,nagyon egyedi kiállással,kapott egy jó gazdit ami nagyon ráfért már szegényre így a képek alapján .

 4. J.Acko  - 2018. március 6. 17:10

  Köszönöm szépen a dicsérő szavakat, az autó nevében is. Sok nyomát viseli az elmúlt lassan harminc évnek, amit az utakon töltött, de remélem, hogy szépen apránként tényleg kifogástalan állapotba tudom hozni (persze ilyen nem létezik, de azért álmodozni lehet)! A másik cél pedig, hogy minél több helyre eljussak vele, hogy lássanak az emberek ilyet is, ha már kb senki nem ismeri ezt a típust idehaza (tisztelet néhány kivételnek).

 5. MinnesotaiHighwayman  - 2018. július 10. 04:47

  Múlt héten láttam egyet és ha jobban belegondolok ez volt az első idén. Superbird vagy akár Daytona is gyakrabban jön szembe. Ez csak egy kis érdekesség azoknak, akik azt hiszik ezek még úton vannak az Államokban.

 6. J.Acko  - 2018. július 11. 09:09

  Pontosan úgy van, ahogy mondod. Odakint akkora ritkaság és annyira nem keresik, hogy a legnagyobb rajongói csoportjának alig több, mint 1500 tagja van az Államokban.

 7. MinnesotaiHighwayman  - 2018. július 12. 04:38

  J.Acko becsüld meg, eljön majd a nap, hogy elindul felfele az értéke.

 8. M.Tom  - 2018. augusztus 30. 13:39

  két ajtó meg négy ajtó az hat ajtó és két autó :)

 9. M.Tom  - 2018. augusztus 30. 13:41

  két ajtó meg négy ajtó az hat ajtó és két autó :)

 10. szállító81  - 2018. október 22. 20:18

  Tegnap láttam ezt az autót a Parkoló Parádén, nagyon jól eső érzés, hogy a kevésbé húzónévnek számító típusokat is megmentik, illetve ilyen jó karban tartják. Nagyon szép autó, remélem sokáig ilyen szép állapotban megmarad. Sok balesetmentes kilométert hozzá! Üdv.Gergő

 11. J.Acko  - 2018. október 22. 21:13

  Igyekszem mindent megadni neki, amit megérdemel, és igyekszem minél több helyen mutatkozni vele, hogy az emberek lássanak ilyet is. Habár az átlagembernek a szeme nem akad meg rajta, de szerencsére vannak olyanok is, akik meglepődve érdeklődnek arról, hogy ez miféle jószág is, mert még hasonlót sem láttak.


Magyarország első amerikai autós magazinja 1998-as megszületése óta együtt fejlődik a hazai amerikai autós kultúrával.

Feladatunknak tekintjük a lehető legtöbbet megőrizni a magyarországi amerikai autózás elmúlt közel két évtizedéről.

Napló

Hozzászólások

 • Trombitás:

  Hátha ez segít beazonosítani. !kép=comments/2024-07/668966edeede5.jpg

A lap tetejére