v8cars.hu | Eger Vár Ostroma, I. Egri Amerikai Autós Rock Fesztivál

Eger Vár Ostroma, I. Egri Amerikai Autós Rock Fesztivál


Készül a világ legjobb parazsa


Büfékocsi


Hálókocsi


Felvonulás a Dobó téren


2002 Corvette Z06


A fényképezőm lemerült, Kundi segített ki pár képpel. Köszi!

Hogy egy találkozó első alkalommal ekkorát üssön, ilyen még nem volt!

Ideális helyszín, három nap kempingezés, felvonulás a Dobó téren! Kitűnő szervezés, olyan koncertek, mint a Beatrice, Hooligans, P-Mobil, és mindez amerikai autósoknak belépődíj nélkül! Ákos, le a kalappal!

Na de kezdjük az elején.

Pénteken érkeztünk, elkészült a kombi, így végre autóval! Bár a kemping még kongott, már látszott, hogy jó lesz a hétvége. A színpadtól és a sörsátortól kicsit távolabb, a fák között táboroztunk le. Árnyas kocsibeállók fogadtak, áramvételi lehetőség, sőt, este a szervezőktől jó erős lámpákat is kaptunk. A távolság épp megfelelő volt ahhoz, hogy ha program volt ott lehessünk, de ha épp nem érdekelt a színpad, nyugizni is lehessen.

Egy köpésre volt a bevásárlóközpont, ahol megvettük a vacsorához valókat, a kombi jó szokás szerint előbb bevásárlókocsiként, később büfékocsiként, éjjel pedig hálókocsiként funkcionált. Ezt mindenkinek ki kell próbálni, kötelezővé kéne tenni a full size kombit. :)

Volt egy kis csúszás a programban, ezt sajnos a közeli lakótelepen élők nem tolerálták, éjjel egy órakor elhallgattatták a koncerteket. De sebaj, a hangulat megmaradt.

A szombati éledés, az újonnan érkezők üdvözlése és autóik alapos megvizsgálása után elindult a felvonulás. Az elején kicsit tartottam tőle, hogy szimpla dugóban álláshoz fog hasonlítani a dolog, de egész haladós volt a sor, és gyönyörű helyeken jártunk. Volt meglepetés Eger belvárosában, a Dobó téren és a Szépasszony völgyben! Egy problémám volt csak, a frissen ültetett kombi csúnyán leért a Dobó teret védő fekvőrendőrön.

Szombat éjszaka egy „Do you speak English?” felkiáltással megjelent a csapatunkban Thomas, egy ötvenes svéd hotrodder a barátaival. És mivel a válasz igenlő volt, órákon keresztül dumáltunk és hallgattuk a történeteit. Sehol se vagyunk és valószínűleg soha nem is leszünk sehol hozzá képest az amerikai autózásban, de jó volt hallani az elismerő szavait a mi kis találkozónkról és projektjeinkről. Thomas, ha olvasol: ne feledd Miskolctapolcát és Komáromot, várunk!

Szombaton is hajnalig tartott a buli, volt akinek vasárnap reggelig, ők akkor kómáztak, amikor mi dél körül elindultunk hazafelé.

Nem volt óriási a tömeg, százegynéhány autó jelent meg, de egy jó társaság jó szórakozásához biztosított keretet a rendezvény.

Minden nagyon szépen összejött ezen a találkozón. A helyszínt mintha erre találták volna ki, épp ezért rendkívül szomorúan hallom, hogy megszűnik a kemping, jövőre lakópark épül a helyén.

Remélem sikerül új, és hasonlóan jó területet találni, mert jövőre is szívesen mennék Egerbe!


Magyarország első amerikai autós magazinja 1998-as megszületése óta együtt fejlődik a hazai amerikai autós kultúrával.

Feladatunknak tekintjük a lehető legtöbbet megőrizni a magyarországi amerikai autózás elmúlt közel két évtizedéről.

Napló

Hozzászólások

  • kissis:

    Gratulálok! Szép autó! Szép munka!

  • bexxter:

    !kép=comments/2024-03/6605736d6a2dd.jpg

A lap tetejére