v8cars.hu | MOPAR Spring Fling 2013 Mississauga, ON, CA.

MOPAR Spring Fling 2013 Mississauga, ON, CA.

Az élet úgy hozta,hogy lehetőségem nyílt egy hosszabb-rövidebb kanadai élet megízlelésére, és mint nagy amerikai autó rajongó, azon belül is MOPAR függő, még kiutazásom előtt eldöntöttem, hogy ha törik, ha szakad, én elmegyek egy MOPAR találkozóra.

Mivel Februárban utaztam ki, várnom kellett egy pár hónapot, hogy beinduljon a veterán autós idő Ontarioban. :) Egészen pontosan Guelphben laktam, Torontótól egy órányira.

Cambridge-i „Lurdyzás”

A cambridge-i képekért kattints ide!

Egy áprilisi kocsikázás alkalmával Cambridge-ben beleszaladtam egy csütörtök esti „Lurdyzásba”. Először nem fogtam fel, hogy miket is látok, úgy kellett visszafordulnom! Sajnos már későn érkeztem, mivel egy-két Rod akkor indult hazafelé. Volt ott Pro Street SS Nova, Ford Rod, Chrysler Fire Power Hemivel, kompresszoros ’72-es Corvette Stingray, Z28 Camaro, Trans Am, Firebird, ’55-ös Chevy, igazi „patkány” ’66-os Chrylser Windsor, gyönyörű Oldsmobile Ambulance, egy ritka 1967-es Meteor Rideau, 1st gen. Camaro, de a kedvencem az ’54-es Ford Gasser 427 volt!

Ahogy jött a jó idő,úgy szaporodtak a régi vasak a környéken. Kiderült,hogy pár perc sétára áll egy ’68-as Impala, egy ’68-as Chevelle, és egy ’70-es Darttal is összeakadtam az egyik séta során.

A netet böngészve találtam egy két „közelben” megrendezendő MOPAR találkozót, a legkorábbit május 26-án rendezték meg Missussaugában. Na, ide el kell menni! Túl sok infót nem találtam a találkozóról, mindössze annyit, hogy 9-től 3-ig tart, plusz a pontos címet, de ha csak 10-15 MOPAR-t látok egy helyen, nekem már megéri!! :)

Elérkezett a nap! Szokásomhoz híven már jó korán ott akartam lenni, nehogy rám kelljen várni. Fél 9-re értem a parkolóba, és meglepetésemre már majdnem tele volt. Pont akkor indítottak be egy ’68-as doorslammer Dodge Dartot! Az állam leesett, mert álmomban se gondoltam volna, hogy egy szinte „hirdetés-mentes” találkozón ennyi autó jelenik meg, ráadásul nem is akármilyenek!

Egy órán keresztül csak vigyorogtam, mert ilyet, ilyeneket max. a MOPAR Muscle Magazine-ben láttam, pedig azért volt már szerencsém egy pár kemény géphez Európában is. Mikor sétáltam befelé, akkor jött épp egy „sima” ’66-os 426 Hemi Coronet, egy 383 ’Cuda meg egy ’68-as Dart Swinger…

Chrysler, Dodge, Plymouth, AMC, Imperial, Desoto, Jeep… mindenből volt! Kőkemény MOPAR-ok minden évjáratból: ’66-től ’73-ig Charger, Roadrunner, köztük két eredeti HEMI! Coronetek minden évjáratból, tényleg elképesztő volt, ahogy sorban álltak. Motorháztető felnyitva vagy felemelve, esetleg leemelve, a tulajok a kis székeikkel a kocsik mögött kávézgatva, beszélgetve töltötték az időt. Mindenki kedvesen válaszolt a kérdéseimre, kinyitották az ajtókat, elmesélték, hogy milyen jó volt beülni és letekerni az ablakot ezen a szép reggelen. Az egész olyan családiasan zajlott, pedig senkit sem ismertem.

Volt helyben készült hamburger és játék-alkatrész piac is, ahol Hot Wheelsektől kezdve a 392Hemi-ig,
mindent lehetett kapni. Voltak eladó vasak is, pl. egy eredeti ’72-es Roadrunner motor és beltér nélkül, egy ’70-es Dart.

Fogalmam sincs hány autó jelent meg a „kis” találkozón, de azt tudom, hogy az első 225 érkező kapott ajándékcsomagot. Nagy kedvencem volt a sok ’68-69-70-es Coronet Super Bee-k mellett, (főleg a narancs ’69-es!) a MODTOP ’68 Satelite, türkizkékben. Amit hiányoltam, az a Daytona/Superbird páros, pedig Superbirdöt láttam a Niagaránál. És ha már ritkaságok: ’66 Hemi Charger, Hemi ’Cuda, Hemi Dart, Hemi GTX, Hemi Coronet... elképesztő felhozatal volt.

Egy dolgot sajnálok,hogy mindezt egyedül éltem át! Idén megyek még vissza Kanadába, szóval lesz még cikk! Élvezzétek a képeket! Szép napot mindenkinek!


Magyarország első amerikai autós magazinja 1998-as megszületése óta együtt fejlődik a hazai amerikai autós kultúrával.

Feladatunknak tekintjük a lehető legtöbbet megőrizni a magyarországi amerikai autózás elmúlt közel két évtizedéről.

Napló

Hozzászólások

  • Zola:

    !nemtudom Adok pontot mindkettőre. !kép=comments/2024-06/667009a2393b6.jpg

  • firtl:

    Én is erre a megállapításra jutottam. Az automobie catalog szerint is 400.as

A lap tetejére