v8cars.hu | King Cruise, 2016 május

King Cruise, 2016 május

A King Cruise e havi rendezvénye Muidenben, Amsterdamtól alig 20 percre került megrendezésre. Ez az itteni Lurdy, vagy talán a bécsi Hot Summer Nites helyi megfelelője. Két éve jártunk már ilyenen Zoláékkal, akkor sokkal kisebb területen, érzésem szerint sokkal gyérebb felhozatallal találkoztunk. Ezúttal az időjárás is kegyesebb volt, gyönyörű nyári 13 fokos levegő, szinte nem is esett.

Zola távollétében a fotózás hálátlan feladatát is magamra vettem. Mit mondjak, nem könnyű, rendesen el is fáradtam. Fotózni pedig volt mit. Az ötvenes évektől kezdve számtalan pickupon és buszon át a 70-es évek hatalmas cirkálóival és a legmodernebb technikákkal zárult a roppant vegyes felhozatal.

Személyes kedvencem a fehér ’52-es pickup volt, 350 V8-al, mögötte a panel, illetve az erősen megfáradt ’50-es Cadillac. Mégis az első generációs Chargerrel távoztam volna, élőben az a forma nagyon adja. A 11-től 17-ig meghirdetett rendezvényről három körül jöttem el, épp jókor, hogy még meghallgathassam a távozó V8-asok moraját.

Az első generációs Chargerrel távoztam volna

Még egy szó a rendezésről: Kitáblázva semmi sem volt, információkat kizárólag az esemény honlapjáról lehetett beszerezni. Az ott meghirdetett házirendet mindenki teljes mértékig betartotta. Egyetlen tilos a burnout tábla volt, nem is próbálta meg senki.

Egészen a kijáratig lépésben csorogtak az autók, senki nem próbált padlógázon szlalomozni a nézők között. A kijáratnál volt egy szonda, bárki megfújhatta, aki nem volt biztos a józanságában, használták is. A ki- behajtásnál hivatalos forgalomirányítók segédkeztek láthatósági ruhában. Habár túl sterilnek érzem az ilyen típusú találkozókat, az mindenképp jó érzés volt, hogy az autósok észnél voltak, így biztonságosan lehetett mozogni a több tonnás gépek között.


Magyarország első amerikai autós magazinja 1998-as megszületése óta együtt fejlődik a hazai amerikai autós kultúrával.

Feladatunknak tekintjük a lehető legtöbbet megőrizni a magyarországi amerikai autózás elmúlt közel két évtizedéről.

Napló

Hozzászólások

  • Zola:

    Tényleg nehéz képet találni, benéztem az illusztrációt sajnos.

  • kicsiPUNK:

    Itt Station Wagon-ként hivatkoznak rá. :-( Ér a pont vagy buktam?

A lap tetejére