v8cars.hu | 7. Nemzetközi Amerikai Autó Fesztivál, Komárom

7. Nemzetközi Amerikai Autó Fesztivál, Komárom


Leesett az állam


De jó ez!


Rég láttam Cordobát


Szépek az új papucsok


Hoppá

Több mint 800 amerikai autó jelent meg augusztus első hétvégéjén Komáromban. Rengeteg külföldi jön el erre a fesztiválra kiereszteni a gőzt, soha nem látott számban lepték el az erődöt klasszikus és egészen új autóikkal.

Rémhírek ellen Több embertől is hallottam a pletykát a hétvégén, miszerint ez volt az utolsó komáromi találkozó. Kétségbeesett arcú autósok adták tovább a rémhírt, hogy az erőd várható világörökségi védettség alá helyezése lehetetlenné teszi a hasonló események rendezését. A legilletékesebbhez, Békési Robihoz fordultam a hírrel kapcsolatban, aki megnyugtatott, hogy jövőre is, és még jó ideig vár minket Komáromban. A szervezők 5 éves szerződést kötöttek a Monostori Erőd kezelőjével, akik továbbra is örömmel biztosítanak helyet az amerikai autós fesztiválnak.
A legnagyobb meglepetés nekem épp egy ilyen új jármű volt, nem is hittem a szememnek, mikor a bejáratnál feltűnt egy vadi új Dodge Challenger. Klasszikus forma modern csomagolásban, óriási kerékjáratokkal. A sajtóképeken is jól mutatott ez az autó, de élőben üt igazán. Minden szögből, minden irányból. Szívesen látnám majd egyszer egy ötödik generációs Camaro mellett, hogy el tudjam dönteni melyikre gyűjtsek. :)

Sőt, beállhat a sorba egy új Mustang harmadiknak. Ezekből, meg úgy általában Mustang-ból rengeteg érkezett, az első generáció lassan népautó státuszt érdemel. Fastback-ből azért még hiányt érzékelek.

Öröm volt látni a frissen importált első generációs Monte Carlo-t, nagyon szép formának találom, csodálkozom is, hogy korábban nem hozott senki.

A Rod & Custom sátorban nyugtáztuk, hogy Coolcat és a Krazy Kutters rodja is szépen haladt a legutóbbi kiállítás óta. Kíváncsi vagyok mit mutatnak a következő szezonban.

Temérdek autó, felvonulás, rengeteg néző, nemzetközi forgatag, számtalan koncert és program, tombola sorsolás… ez Komárom. Jövőre is!

Teljesítményfotózásra kényszerítetek, úgyhogy íme közel 400 saját kép a találkozóról. Érdemes megnézni a fotóalbumokat is!


Magyarország első amerikai autós magazinja 1998-as megszületése óta együtt fejlődik a hazai amerikai autós kultúrával.

Feladatunknak tekintjük a lehető legtöbbet megőrizni a magyarországi amerikai autózás elmúlt közel két évtizedéről.

Napló

Hozzászólások

  • Trombitás:

    Hátha ez segít beazonosítani. !kép=comments/2024-07/668966edeede5.jpg

A lap tetejére