v8cars.hu | Buick Skylark, 1980

Buick Skylark, 1980

Ismét hazai autó a V8-ban! Egy régi ismerősöm, Balog László büszkesége ez az 1980-as Buick.

Az időjárás nem volt kegyes hozzánk, pont ezen a napon kezdett esni a hó.

Szinte minden hazai amerikai autónak külön története van, egytől egyig kalandos utat bejárva kerültek mai gazdájukhoz. Ez most is így van. A Buick megjárta már a rendőrség telephelyét is, az előző tulajdonosa műszaki, forgalmi nélkül használta míg le nem bukott vele.

Az autó hosszú kényszerpihenő után elég rossz állapotban, de szinte fillérekért került Lacihoz, aki egy hétvége alatt életet lehelt bele. A teljes felújítás ennél jóval tovább tartott, és a vételárnál jóval több pénzt emésztett fel a barátok segítsége és a jó amerikai-autós kapcsolatok ellenére is.

Jobb kezekbe talán nem is kerülhetett volna. Laci nagyon szereti és büszke is rá. A hóesés közepén is képes volt szépen letörölgetni a motort egy fénykép kedvéért. Én meg sutyiban le is fényképeztem közben. :) A januári galériában egyébként mutatok majd néhány képet a restauráció fázisairól.

És itt, ami az autót hajtja. Nem egy monstrum, egy sima 2.8-as V6-os. Hátul egy sportkipufogó hangol egy kicsit a V motor jellegzetes bugyogásán, A végeredmény dobhártyarepesztően jó!

A belső térről szerencsére egy héttel hamarabb, ragyogó napsütésben készítettem néhány felvételt. Mit mondhatnék róla? Amerikaiasan masszív darab...


Magyarország első amerikai autós magazinja 1998-as megszületése óta együtt fejlődik a hazai amerikai autós kultúrával.

Feladatunknak tekintjük a lehető legtöbbet megőrizni a magyarországi amerikai autózás elmúlt közel két évtizedéről.

Napló

Hozzászólások

  • Zola:

    !nemtudom Adok pontot mindkettőre. !kép=comments/2024-06/667009a2393b6.jpg

  • firtl:

    Én is erre a megállapításra jutottam. Az automobie catalog szerint is 400.as

A lap tetejére