v8cars.hu | III. generációs Chevrolet Camaro benzinszivattyú csere

III. generációs Chevrolet Camaro benzinszivattyú csere

Camarobi: III. generációs Chevrolet Camaro benzinszivattyú csere

Biztos vannak sokan, akik már cseréltek benzinszivattyút akár Camaro-ban, akár hason jellegű amerikai autóban, és tisztában vannak ennek menetével, de vannak, akik nem. Én az utóbbiak közé tartoztam, azt sem tudtam, hogy kezdjek hozzá.

Telefonáltam néhányat, kiderítve ennek a menetét, hogy ne esztelenül essek neki. Ezzel meg akartam kímélni magam sok szenvedéstől és attól, hogy tönkretegyek valamit. Gondoltam megosztom veletek a tapasztalataimat, hátha segítségül szolgál ez valakinek a jövőben.

A visszaszerelés menete pont az ellenkező, mint a szétszereléssé. Elsőre a szétszerelés 1-órámat vette igénybe. Ehhez hozzá járult az is, hogy hihetetlen jó állapotban van az autó és minden csavar azonnal nyílt.

Visszaszerelés már hamarabb ment, kb. fél óra kellett hozzá, én sokkal többre számoltam. A jövőre nézve bezsírozva raktam vissza az összes stratégiailag fontos csavart, hogy legközelebb is könnyen szét lehessen szerelni.

Még egy dolog, amit érdemes megcsinálni, ha a kezünkben van a cucc: az elektromos vezetékek átvizsgálása ás átforrasztása különös tekintettel a szintjelzőre. Egy multiméterrel ki is mértem.

Jó munkát!


Magyarország első amerikai autós magazinja 1998-as megszületése óta együtt fejlődik a hazai amerikai autós kultúrával.

Feladatunknak tekintjük a lehető legtöbbet megőrizni a magyarországi amerikai autózás elmúlt közel két évtizedéről.

Napló

Hozzászólások

  • coyote:

    Milyen unalmas lett volna valami készbe ülni amivel nincs dolog. :D

  • AndrewGV8:

    !kép=comments/2023-01/63b4ab81a4d21.jpg

A lap tetejére