v8cars.hu | ACCG találkozó 2002, Graz

ACCG találkozó 2002, Graz

Most saját élményeimről szeretnék röviden írni az idén szeptemberben, Ausztriában megrendezett USA AUTÓ találkozóról. Az eseménynek Graz Seiersberg nevű része adott otthont. Úgy vágtunk neki az útnak, hogy nem tudtuk pontosan hol is lesz a meet, csak annyit, hogy Seiersbergben valahol. Sajnos az időhiány miatt Graz térképet nem tudtunk beszerezni az út előtt. Szerencsére a városban nagyon kedvesek az emberek, így az egyik hotel recepciósa segített nekünk, elmagyarázta, hogy hol is van ez a Seiersberg, és még a térképet is nekünk adta. Így már közelebb jártunk az igazsághoz.

Aztán abban a bizonyos városrészben egy véletlen folytán észrevettünk egy oszlopra felszerelt kis fatáblát, melyen ez állt: US-CAR és egy nyíl. Arra mentünk, amerre a nyíl mutatott, aztán még következett jó néhány útbaigazító táblácska és végül ott voltunk a megfelelő helyen.

Szép számban voltak amerikai vasak, a húszas évektől napjainkig minden korosztály képviseltette magát. Nagy örömünkre szolgált, hogy magyar tulajdonú gépek is voltak, és sokszor lehetett magyar szót hallani a nézelődés folyamán. A legnagyobb számban osztrák rendszámúak voltak az AUTÓK, de még Németországból is jöttek néhányan. Szinte mindegyik tökéletesen restaurált volt, de akadt azért egy-két rosszabb állapotú is.


Magyarország első amerikai autós magazinja 1998-as megszületése óta együtt fejlődik a hazai amerikai autós kultúrával.

Feladatunknak tekintjük a lehető legtöbbet megőrizni a magyarországi amerikai autózás elmúlt közel két évtizedéről.

Napló

Hozzászólások

  • Flex:

    Ez nagyon szépen összefoglalja a lényeget: "Egy szép gyári állapotú

  • the rookie:

    Tágas csomagtér, rögzítési lehetőségekkel is ellátva.

A lap tetejére