v8cars.hu | Flower Power, Custom Cruisers találkozó, Bécs

Flower Power, Custom Cruisers találkozó, Bécs


Nyitás után


Mod Top


Kemény kis kombi


OT-s rendszám

Négy éve jártam utoljára bécsi találkozón. Egyrészt itthon tartott a rengeteg hazai program, másrészt hiába a rengeteg cruising night, úgy gondoltam, hogy ennyit utazni csak egész napos rendezvény miatt érdemes. Ez a rendezvény a Custom Cruisers klub hétvégi Flower Power találkozója lett.

Kicsivel a hivatalos kezdés után értünk a számomra új helyszínre, majd gyorsan kétségbe is estünk: autó alig volt, de már így is félig megtelt a hely. Délutánig kb. 50 autó gyűlt össze.

OT-s rendszámot is láttunk, magyar szót is hallottunk, egy kisebb győri csapat képviselte hazánkat.

Az abszolút Flower Power jármű a Mod Top opciós 1969-es Plymouth Satellite volt. A ritka mopar szériában virágmintás anyagból készült a tető vinyl borítása és az üléshuzat betétei.

A másik kedvencem az 1966-os Plymouth Valiant Wagon lett, a kéziváltós kombiból hamisítatlan szörf hangulat áradt.

Nem lehet szó nélkül elmenni Knud Tiroch autói mellett, a sárga 1972-es 400-as Magnum motoros Plymouth Roadrunner mellett egy ’69-es Dodge Charger 440 R/T állt. A szomszédban egy 440-es ’cuda és a szemben lévő sorban két Barracuda is erősítette a mopar szekciót.

Természetesen a GM sem maradt el, egy 1957-es injektoros és egy 1960-as dupla karburátoros Corvette pihent egymás mellett. Tetszett a mattfekete 1960-as BelAir stílusa és az 1974-es Buick Electra buta hetvenes évekbeli orra.

Fordéktól egy új Shelby GT-H Mustang verte ki nálam a biztosítékot, a másik konszerntárs egy 1969-es Mercury Cougar XR7 volt.

Bevallom, jóval több autóra számítottam, de a kezdeti meglepődés ellenére sem maradt bennem csalódás. Az autók jó része ismeretlen volt számomra, legalább volt alkalom elidőzni a részleteken.


Magyarország első amerikai autós magazinja 1998-as megszületése óta együtt fejlődik a hazai amerikai autós kultúrával.

Feladatunknak tekintjük a lehető legtöbbet megőrizni a magyarországi amerikai autózás elmúlt közel két évtizedéről.

Napló

Hozzászólások

  • AndrewGV8:

    !kép=comments/2023-01/63b4ab81a4d21.jpg

  • AndrewGV8:

    !kép=comments/2023-01/63b4ab64c47f1.jpg

A lap tetejére