v8cars.hu | Chevrolet Sedan Delivery, 1959

Chevrolet Sedan Delivery, 1959

Eredeti cikk: Hotrod Magazine

Az itt látható autó a Mothers nevű autó ápolási cikkeket forgalmazó cég bemutató és reklámautója, melyet kimondottan a Power Tourra csinosítottak ki.

Az autó 20 éve a cégé, de mióta a Power Tour egyik szponzorává váltak, gondoskodni kellett a megfelelő megjelenésről, és a Chevy pont megfelelő alanynak bizonyult.

A szépítő kúra a kaszni teljes szétszedésével kezdődött, melyet később Ferrari vörösre fújtak, az alváz, a teljes erőátvitel, és a felfüggesztés porfestést kapott.

Az eredeti felfüggesztés lényegében nem változott, csak az eredeti acélrugókat cserélték ki állítható légrugókra. A látványos ültetés ezeknek az állítható légrugóknak köszönhető.

A sokat megélt V8-as helyét egy friss, maximálisan kicsinosított 5.7-es foglalta el, melyet az Edelbrock szívótorkon lévő két négytorkú karbi etet.

Belül sem található semmi radikális, csupán minden egy kicsit szebb lett, köszönhetően a teljes bőrkárpitnak és az új VDO műszereknek.

A pontot az i-re Budnik felnik, s a rajtuk feszülő elől 225/45 17-es, hátul 285/40 17-es Goodyear gumik teszik fel, az új, ’run flat’ szériából, melyekhez levegőnyomás figyelő rendszer is tartozik.


Magyarország első amerikai autós magazinja 1998-as megszületése óta együtt fejlődik a hazai amerikai autós kultúrával.

Feladatunknak tekintjük a lehető legtöbbet megőrizni a magyarországi amerikai autózás elmúlt közel két évtizedéről.

Napló

Hozzászólások

  • golya32:

    2021.04.01.-én eladásra került.

  • golya32:

    !kép=comments/2021-04/606c07b470c79.jpg

A lap tetejére