ACCH találkozó, 2005 nyár, Balatonfűzfő


1960 Lincoln


por...


...amit az ügyesebbek kerültek


Saleen Mustang 2005


Tombola autó


Instant gumis :)


„& kádba megmossuk önt”

A tavaly dunaújvárosi jubileumi találkozó hangulatát megízlelve néhány év kihagyás után ismét szervez önálló többnapos nyári rendezvényt az ACCH.

Az önzetlen munka első eredménye az 1. Balatoni USA Autós nagytalálkozó volt, melynek a balatonfűzfői városi stadion adott otthont.

A Balaton vonzza a résztvevőket és a látogatókat, már önmagában is plusz pont egy balatoni helyszín. Ha a parton van. Ha nem, a nép akkor is a partra kívánkozik. Így történhetett meg, hogy a kíváncsiskodókat, egy napra érkezőket napközben üres tábor fogadta.

Tudom lúzerség, de mi is csak egy napra mentünk, ráadásul az M7 baleset miatt bedugult, késve érkeztünk, a felvonulásról is lemaradtunk. Az igazi lúzerség persze nem ez, hanem otthon hagyni a fényképezőt, én megtettem, úgyhogy most Kundi és Yellopages segített ki képekkel. Köszi!

Szokásos baja a nyári helyszíneknek a tűző nap és a por. Nincs mit tagadni, itt is kijutott mindkettőből, a szervezők dicséretesen locsoltatták a placcot, de a fekete salak makacsabb volt.

De elég a nyavalygásból, az ember autókat nézni megy, ennyi kényelmetlenség mindig benne van a pakliban. Lássuk csak!

Időutazóként, szinte hibátlan gyári állapotban jelent meg az 1960-as Lincoln. Embertelen forma, szép fény, némán járó motor, hihetetlen.

Az 1974-es Impala ugyan nem volt ennyire patent, de az igazi tepsi formák rabjaként őszintén gyönyörködtem benne.

Kötelező megemlíteni a frissen restaurált 1960-as Cadillac kabriót, rég láttam ilyen szépen csillogó makulátlan krómokat.

Kisebb szenzációt jelentett a 2005-ös Saleen Mustang, a gyári változat napjaink amerikai autógyártásának talán legszebb képviselője. Néha több lehet a kevesebb, engem nem győzött meg a Saleen optika, a gyári GT felszereltség közelebb áll a szívemhez.

Amíg mi a forróságban tikkadtunk, Mighty Joe, a lánctalpas csapatszállító harckocsi érdeklődőkkel megpakolva fáradhatatlanul rótta köreit új értelmet adva a nagyvas kifejezésnek. A tulaj óriási lelkesedéssel mesélt a járműről, a lánctalpak megszállottjánál már éled a következő páncélos.

Arányaiban nagyon sok volt a fiatal autó, hármas Camaro és Firebird, már-már keresni kellett az öreg vasakat a króm adagért. A fiatalok közül amúgy nálam a fekete Impala SS és egy Northstar Eldorado volt a befutó.

Ez a legszebb, legjobb keresés rajtam maradt már, kicsit besegítettünk itt is az autók értékelésébe, és készülünk Komáromra, ahol mi fogjuk zsűrizni a jelentkezőket. Jó a csapat, nevezzetek sokan! :)

A színpad környékén folyt az élet, koncertek, autóbemutatók, tombola, gumifüst (helyszínre költözött gumis műhellyel), kereskedők, gagyisok, szexi autómosás, japánautóval szórakozás. Ez utóbbit nem erőltettem volna, de valamiért még mindig a program része.

A mostani rendezvény minden bizonnyal nem a végcél, csak egy állomás az elkövetkező nyári ACCH találkozók történetében.

Maximálisan értékelem a szervezők munkáját, sok év után csak összejött a Balatoni tali, köszönjük! Legközelebb vízparton! ;)


Magyarország első amerikai autós magazinja 1998-as megszületése óta együtt fejlődik a hazai amerikai autós kultúrával.

Feladatunknak tekintjük a lehető legtöbbet megőrizni a magyarországi amerikai autózás elmúlt közel két évtizedéről.

Napló

Hozzászólások

  • DRW:

    Bocs. Benéztem...

  • DRW:

    Ránézésre a képen 67-es autó van. Stimmel az embléma és a díszcsík is

A lap tetejére