v8cars.hu | ACCH találkozó, 2004 tavasz

ACCH találkozó, 2004 tavasz

V8, azaz május 8. Remek hangzású dátum egy amerikai autós találkozónak, szerencsésnek éreztem a szokásosnál későbbi időpontot az időjárás szempontjából is. Sajnos csalódnom kellett, és a dátum se vált be a ballagások miatt. Talán ez lehetett a két fő indok, hogy sokkal kevesebb autót láttam mint amire számítottam.

De nem azokkal akarok én foglalkozni akik nem jöttek el, hiszen azért voltunk jó páran! Talán nehéz újat mutatni annak, aki hozzám hasonlóan évek óta a találkozók rendszeres résztvevője, de nagy öröm, hogy azért mindig sikerül. Idén is megjelent néhány olyan autó, amit korábban találkozókon még nem láthattunk viszont. A képeim is leginkább ezekről készültek. Na meg újdonsült kombisként ezeket a nagy tepsiket is jobban megnéztem. ;)

Fantasztikus volt az aranyszínű 1970-es Impala, és ha már szépség, aranyszín és 1970, akkor az OT rendszámos Camarot is meg kell említeni! Mindkét gép gyönyörű eredeti állapotban van. Imádtam a ’67-es Thunderbird farát, és nagyon bejött a ’64-es Dodge Dart. Sokan szerettük volna magunkénak tudni a restaurálás előtt eladásra kínált autókat, ezek közül talán a ’70-es Eldorado vonalvezetése volt a legcsodásabb.

A Camarot és a Thunderbirdöt már csak azét is érdemes volt alaposabban szemrevételezni, hisz mindkét modell egy-egy generáció nyitódarabja volt, totálisan különböztek az egy évvel korábbi szériától. 1970-ben a Camaro a második generációba lépett, a T-bird 1967-től már az ötödik generációját koptatta.

Persze az évek óta ismert autókat is megnéztük, bár mintha fogynának. Nagyon sok volt az 1980 utáni fiatal autó. Remélem a nagy öregek készülnek, szépülnek valahol eldugott garázsok mélyén és akár már a nyáron új fényükben láthatjuk őket.

De mondhat bárki bármit, egy ilyen találkozóban akkor is az a legjobb, hogy ezernyi ismerőssel találkozik és dumál az ember az autók között. Talán legközelebb kicsit halkabb lehetne a színpad és a zene, így nem rekednénk be estére. :)


Magyarország első amerikai autós magazinja 1998-as megszületése óta együtt fejlődik a hazai amerikai autós kultúrával.

Feladatunknak tekintjük a lehető legtöbbet megőrizni a magyarországi amerikai autózás elmúlt közel két évtizedéről.

Napló

Hozzászólások

  • Zola:

    De jó újra látni! !wow Mik a tervek?

  • kicsiPUNK:

    Szervusz! Megvan még? Engem érdekelne! Köszönöm!

A lap tetejére