1989 Ford Taurus L 3.0 V6

Taurus

  • Ezúttal olyan veterán korú autót kerestem ami viszonylag kis költségvetésből beszerezhető és családi autóként is megállja helyét a napi forgalomban. Mivel az autómárkák terén is a Ford áll hozzám a legközelebb, így ennek a Taurusnak a megvásárlása mellett döntöttem 2018 decemberében.

  • Néhány adat és a felszereltség dióhéjban: '89-es évjárat, 3 literes V6 motor, 4 fokozatú automata váltó, elektromos ablakemelők, klíma, elektromosan állítható vezető oldali ülés és tükrök, tetőcsomagtartó, szállítható személyek száma 6 fő.

  • Részemről két szempontból is újdonság, mivel ez az első olyan autóm amit a nyolcvanas években gyártottak, illetve kombi kivitelhez sem volt még eddig szerencsém.

  • Szerkezetileg alapvetően jó állapotban van bár már akadnak korrózióra utaló jelek, de ez egy ennyi idős szabadban tárolt autó esetében nem meglepő. Beltere is viszonylag kulturált, azonban egy alapos takarítás még ráfér. Műszaki téren viszont küzd még némi hiányosságokkal, ezek feltérképezése és megoldása az elsődleges feladat.

Hozzászólások

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél az első kommentelő!


Magyarország első amerikai autós magazinja 1998-as megszületése óta együtt fejlődik a hazai amerikai autós kultúrával.

Feladatunknak tekintjük a lehető legtöbbet megőrizni a magyarországi amerikai autózás elmúlt közel két évtizedéről.

Napló

Hozzászólások

  • csaba1369:

    !kép=comments/2018-12/5c1020fc46e77.jpg

  • csaba1369:

    !kép=comments/2018-12/5c101fe672d91.jpg

A lap tetejére