1973-as Hurst/Olds az Oslo Motor Show-n

Mindig örömmel tölt el, ha a saját GM A-body generációm kap elismerést, hiszen az 1973-77 közötti évjáratokat a mai napig csak a „forgotten years” néven emlegetik. Persze ezeknek az autóknak is megvan a rajongótábora, a norvég Eirikkel évekkel ezelőtt egy ilyen fórumon kerültem kapcsolatba. Autója egy 1973-as Hust/Olds, a generáció első évjáratának legkomolyabb képviselője.

A Hurst az alapváltozatból, a Cutlass S kupéból indult ki, persze 455-tel, 400-as váltóval, erősített futóművel rendelve. A színe kizárólag fehér vagy fekete lehetett. A motort vezérműtengely cserével izmosították, a váltó 3000-es stall speedes konvertert kapott, a hátsó hídba rövidebb végáttétel került. A Hurst állítása szerint 6,5 mp alatt gyorsult álló helyzetből 60 mph-ra.

A vizuális átalakítás során arany csíkozást, kis oldalsó ablakokat, vinyl tetőborítást, egyedi motorháztetőt és orremblémát kaptak az Oldsok. A kedvencem a belső térbe került, a Dual Gate váltókar. „For The Man In Motion”

Eirik autójából alig több mint ezer darab készült, és ez az évek alatt restaurált példány most elnyerte az arany jegyet az Oslo Motor Show-ra, ahol így versenybe szállhat Skandinávia legjobbjaival. Meglátjuk!


Magyarország első amerikai autós magazinja 1998-as megszületése óta együtt fejlődik a hazai amerikai autós kultúrával.

Feladatunknak tekintjük a lehető legtöbbet megőrizni a magyarországi amerikai autózás elmúlt közel két évtizedéről.

Napló

Hozzászólások

  • golya32:

    2021.04.01.-én eladásra került.

  • golya32:

    !kép=comments/2021-04/606c07b470c79.jpg

A lap tetejére