Ezt venném ma: 1972-es Oldsmobile Cutlass

Volt már patent, volt már patinás, volt már pattant, de Pro Tourert még nem vettünk!

Nem megszokott alap, de engedtessék meg nekem, hogy egy Oldsot válasszak. Az RK Motors Charlotte autópörgetős fotóhelyszíne nem ismeretlen már az érdekes (és drága) autók után érdeklődőknek, most egy Cutlassre bukkantam a kínálatukban.

Tetszik ez a generáció, és bár az egyes modellévek nem az előnyükre változtak, ennek a záró 1972-es évjáratnak sem kell szégyenkeznie. A teljes felújításon átesett autó a gyáritól egészen eltérő stílusban épült újjá. Száműzték, és selyemfeketével helyettesítették a krómokat, az ezüst karosszéria formáit is ez a szín emeli ki. Tetszik a kerekeken ugyanígy megismétlődő kontraszt, jó az első sárvédőn futó, az autó képzeletbeli izmait kiemelő csíkozás. A hátsó nekem már sok.

A tuningolt 455 ereje jó emlékeket ébreszt bennem, a napi használhatósága már kevésbé. :) Érdekes lehet az ötsebességes kéziváltóval terelgetni az 500 lóerőt.

Akad néhány dolog, amit másképp oldottam volna meg, pl. a kipufogóvégek, de összességében nagyon tetszik az autó. Egyedül a rádió körül tákolt, ragasztott műszerfalnál húztam el a számat, egy párezer dolláros daily driverben elmegy, de 24 millió Forintért ne legyen ilyen.

$89.900 Buy It Now:
http://www.ebay.com/itm/221690388797

Magyarország első amerikai autós magazinja 1998-as megszületése óta együtt fejlődik a hazai amerikai autós kultúrával.

Feladatunknak tekintjük a lehető legtöbbet megőrizni a magyarországi amerikai autózás elmúlt közel két évtizedéről.

Napló

Hozzászólások

  • golya32:

    2021.04.01.-én eladásra került.

  • golya32:

    !kép=comments/2021-04/606c07b470c79.jpg

A lap tetejére