v8cars.hu | 2. BIG MEET Miskolctapolca

2. BIG MEET Miskolctapolca

A miskolctapolcai autóskemping csendjét egy hosszú hétvégére ismét v8 bugyogás és gumicsikorgás törte meg. A 2. Big Meet, a második miskolctapolcai amerikai autós találkozó résztvevőjeként egy nagyon kellemes hosszú hétvégét töltöttem a haverok között. Mert ezen a találkozón az autókon túl a barátságé volt a főszerep. Aki ott volt tudja miről beszélek, aki nem, az meg sajnálhatja. :)

Hogy mégis írjak pár sort az igazoltan vagy igazolatlanul hiányzóknak is, néhány autót kiemelek a résztvevők sorából.

A korábban sárga színű 1966-os Impala elképesztő változáson ment át! Makulátlan fehér bőrbelsőt és gyönyörű piros fényt kapott, a show kedvéért pedig egy lowrider szettel bővült. Fantasztikus látvány!

A másik meglepetés az 1972-es Chrysler Newport volt. A korábbi kék színnel nagyon ütős volt az autó, a mostani pezsgőmetál fénnyel pedig végtelenül elegáns.

A tavalyról már ismert 1968-as Impala továbbra is szép, kár hogy lekerültek róla küllős kerekek, a mostani Pontiac felnik kb. 20 év távolságra vannak az autó formavilágától.

Jó volt újra látni a ’68-as mexikói Mustangot, a v8 korábbi hónap autóját. Fiatalos lendülettel mozgott a városban, mintha csak tegnap gördült volna le a gyártósorról.

Tavasszal már láthattuk Koni ’75-ös Camaroját, azóta csak tökéletesedett. Azt hiszem nem árulok el vele nagy titkot, ha elárulom, hogy rövidesen alaposan bemutatjuk itt a v8-on!

A találkozó legütősebb autója pedig kétségkívül a Raszta féle 6,2D Chevy Blazer volt! „Blazerrel csak rohadtat lehet menni” És még mi is meglepődtünk hányan vagyunk, mikor tizensokan leszálltunk róla a strand előtt.

Mit meséljek még? Voltunk felvonulni, voltunk strandon, volt pörgés, füst, kaja, ZZ Top meg AC/DC.


Magyarország első amerikai autós magazinja 1998-as megszületése óta együtt fejlődik a hazai amerikai autós kultúrával.

Feladatunknak tekintjük a lehető legtöbbet megőrizni a magyarországi amerikai autózás elmúlt közel két évtizedéről.

Napló

Hozzászólások

  • AndrewGV8:

    !kép=comments/2023-01/63b4ab81a4d21.jpg

  • AndrewGV8:

    !kép=comments/2023-01/63b4ab64c47f1.jpg

A lap tetejére