Trash’n’Burn 2016

Az egész úgy kezdődött, hogy a szlovén határon megcsípett egy darázs, ami lassan már elengedhetetlen „kelléke” a nyárnak (utalás a Super Bee-re?! ), ha meg nem csíp, akkor harap vagy rúg valami...

Péntek koradélután találkoztunk a zalaegerszegi barátainkkal, és elindultunk Muraszentmárton (Horvátország) felé, ahol idén 8. alkalommal került megrendezésre a Trash’n’Burn nevű amerikai autós és Rock ’n’ Roll fesztivál.

Szerencsére pont időben érkeztünk, mert Doc Stinger és a MOPAR garázsa már nem az első szett gumit égette le a ’65-ös Plymouth Belvedere és ’66-os 440 Dodge Coronetjéről. A látvány, hangorgia feledhetetlen volt! Mint később kiderült, péntek este haza is mentek az osztrák MOPAR-osok, pedig hoztak még egy épített ’64-es Plymouth Fury-t fekete-piros kombóban.


Természetesen a többi márka is képviseltette magát. Több generációnyi Thunderbird jelent meg. Lábon jött egy osztrák ’32-es ötablakos Ford hotrod. Jó volt látni a custom ’62-es Mercury Comet Wagont szörfös stílusban. ’59-es Pontiac Starchiefből is volt kettő.

Este pedig ahogy azt kell, Rock’n’Roll és rockabilly koncerteken mulattak az arra vágyók.

Szombaton a kánikula miatt elmentünk a közeli strandra, és cseppet sem bántuk meg. Kulturált medencék, csúszdák várták a hűsölni vágyókat, és a parkolót elnézve nagyon sokan döntöttek úgy, hogy néhány órára hátra hagyják a találkozót. Visszaérve a pin-up lányok fotózása zajlott, de sajnos késő délután feltámadt a szél, és eleredt az eső, így sokan már akkor elindultak hazafelé.

Hogy az árakról és magáról a rendezvény helyszínéről is essen néhány szó, a belépés díjtalan volt, ha amerikai autóval érkeztél. A sátor helyért sem kellett fizetni. Az étel-ital árusok sem rugaszkodtak el annyira a valóság talajától. Alapból kupon rendszer működött, 1kupon = 15Kn, amit beválthattál csevapcsicsára, vagy amit épp megkívántál. Zuhanyzásra is volt lehetőség, szóval összességében én elégedett voltam a rendezvénnyel és az autók színvonalával kapcsolatban egyaránt.


Magyarország első amerikai autós magazinja 1998-as megszületése óta együtt fejlődik a hazai amerikai autós kultúrával.

Feladatunknak tekintjük a lehető legtöbbet megőrizni a magyarországi amerikai autózás elmúlt közel két évtizedéről.

Napló

Hozzászólások

  • dolly5:

    Húúú Robi!! Ez a kocsi gyönyörűűű éés nagyonrákenroll !!!

A lap tetejére