v8cars.hu | Chevrolet 3100 Stepside, 1955

Chevrolet 3100 Stepside, 1955

Tavaly november óta nem mutattam be igazán klasszikus, ötvenes évekbeli autót a V8-ban. A születésnapi számra valami „nagy durranást” kerestem, amit végül Réz József fantasztikus Chevy pick-upjában találtam meg.

Nemcsak klasszikus mivolta és makulátlan szépsége miatt érzem remek választásnak ezt az autót, hanem azért is, soha nem volt még találkozón, így - bár a tulaj naponta használja - kevés igaz amerikai autó rajongó láthatta. Aki a pár szerencsés között tudhatja magát valószínűleg örök életre szóló emléket szerzett. Mint én.

Jókedvre derítő gömbölyded formáival ez pick-up az ötvenes évek közepének tipikus képviselője. A kezdeti évek cipekedése után megpihent, majd teljesen felújították még kinn, Amerikában.

Ekkor kétszínű metálfényezést kapott, friss krómozást és részletekbe menően gyönyörű kidolgozást. A sok-sok apró dísz csillogása és a hullámzó forma adja ennek az autónak a varázsát.

A vezetőfülkében folytatódik a kinti hangulat, a barna szín árnyalatai dominálnak. A kezelőszervek is hamisítatlan ötvenes évekbeli elemek, de amit irányítanak, az más. Az eredeti 105 lóerős motor helyett egy vérbeli 5 literes Corvette V8-as dolgozik az autó csőre alatt, „hogy menjen is”, ahogy a tulaj mesélte.

A részletek... A motorháztető oldalán csillogó embléma visszatükröződik a sárvédőívről. Ezt utánozza le egy mai autó! :)

Króm, metálfény, arany díszítés és fa mesteri kombinációja dicséri a tengerentúli szakemberek keze munkáját. Gondoltam ennek az autónak is érdekes története lehet, nagy kalandok során kerülhetett az országba, de a tulaj párszavas magyarázata lehűtötte forrongó gondolataimat.

Hogy mi volt az a pár szó? „Kimentem, megvettem és hazahoztam.”

A fellépő alól kétoldalt kibukkanó krómkipufogó kürtöli hangosan a világba, hogy amerikai autóról van szó. Nagyon szépen szól.

Még néhány apróság az összhatás elérésére: arany „Kaliforniai Aranyláz” felirat, „Chevrolet 1955” fémtábla és a hátsó üvegen a „Classic Memories Car Club” emblémája. Így lesz teljes a jelenség...


Magyarország első amerikai autós magazinja 1998-as megszületése óta együtt fejlődik a hazai amerikai autós kultúrával.

Feladatunknak tekintjük a lehető legtöbbet megőrizni a magyarországi amerikai autózás elmúlt közel két évtizedéről.

Napló

Hozzászólások

  • golya32:

    2021.04.01.-én eladásra került.

  • golya32:

    !kép=comments/2021-04/606c07b470c79.jpg

A lap tetejére