1997 Jeep Grand Cherokee KLáRika az Orviscsirke

Grand Cherokee

 • Régóta álmodoztam egy 5.2-es Grand Cherokeeról. Figyelgettem a netet, mentegettem a hahus képeket, árakat. Azóta már két haveromat is rádumáltam a nagycsirkére és azóta is áldják érte a nevemet csak nekem tartott sokáig, mire megléptem a dolgot.
  Természetesen a lehető legjobbat akartam. '96 utánit szerettem volna. Egyrészt a 4LO-ban záró NP249 miatt, másrészt a megjelenése, belső forma és anyagvilága miatt, na meg mert azok fiatalabbak.
  Felszereltségből is az Orvis volt az álom. A perverz színekhez felettébb vonzódom. Nagyon jó vételnek kéne lenni, hogy megvegyek egy szürke autót fekete béllel.
  Aztán az Orvis csomag alapból tartalmazza a Limited összes cuccát + ami nekem fontos, az UP Country és Towing pacage-t is. De 96-ban az Orvisokat még fekete műszerfallal árulták, csak '97-ben lett az is vajszínű, '98-tól pedig már nem gyártották. Így lett a '97-es Orvis a non plus ultra nálam.
  1.5 millió ZJ-ből 2733db ilyet gyártottak. Na ebből találjon egy jó állapotút az ember Magyarországon! Már kacsintgattam a WJ-k felé, mikor megjelent Klárika újfent a neten. Azért újfent, mert a hahus képeim alapján egy éve már fent volt 1.2M-ért. Akkor sokalltam az árát, de most hálisten az enyém lett. És nem is ennyiért.
  De jó helyen lakott ebben az egy évben. Zalaegerszegen egy takaros kis ház duplagarázsában egy Chrysler LHS mellett és leginkább Szlovénia útjait rótta.
  Nem mondom hogy tökéletes az állapota, ugyanis hengerfejes és van pár cserélni való szilent, néhány karcolás, horpadás, ez, az, de számtásaim szerint kb 4kilóból műszakilag tökéletes lesz, a belső is közel lesz hozzá és a gyári fényezés is vállalható lesz egy polír, meg néhány kőfelverődés javítása után.

  A hab a tortán, hogy nem csak '97-es Orvis, de még a külön nyitható üvegű csomagtér ajtót is megrendelték hozzá és a toló-billenő üvegtetőt is!

  Hogy miért lett Klárika? Nézd meg a rendszámot: KLR :)

Hozzászólások

 1. coyote  - 2011. szeptember 5. 13:19

  Klárikát üdvözöljük a Jeep-esek táborában!
  Hajrá! ;)

 2. Dagiszabi  - 2011. szeptember 5. 20:47

  Próbálkoztam a fotókkal, de valahogy nem került bele. De nem adom fel.

 3. hieronymous  - 2011. szeptember 10. 11:13

  Aztán ne úgy közlekedjél vele, mint a Samurai-jal! ;-)

 4. tamagaba  - 2011. november 29. 19:01

  Helló! Gratula nem csak szép de jó is lesz.
  Én éppen váltót újítok fel. Szilentek megezmaegaz, de már a monokli nekem is megvan :)

 5. Dagiszabi  - 2012. január 19. 13:25

  Próbálkozik az ember. De mint ha sose akarna véget érni.


Magyarország első amerikai autós magazinja 1998-as megszületése óta együtt fejlődik a hazai amerikai autós kultúrával.

Feladatunknak tekintjük a lehető legtöbbet megőrizni a magyarországi amerikai autózás elmúlt közel két évtizedéről.

Napló

Hozzászólások

 • MrHello:

  Pesti vagyok sajnos, de azert koszi! :) Es koszi a kepet!

 • Lake:

  Szép nagyon! Pár napja néztem élőben :) Ha a környéken laksz mindenképp

A lap tetejére