1. nazo

  Sziasztok!

  A segítségeteket szeretném kérni. Egy konkrét Mercury Zephyrt keresek. A gyermekkorom nagyon fontos részét képezte ez az autó. A szocialista autók uralta országban messze a rendszerváltozást megelőzően ez az autó, s leginkább a tulajdonosa jelentette nekem azt a csodálatos, megmagyarázhatatlan érzést, amit ma "amerikai" jelzővel illetnék, de akkor, ott, nekem maga volt az igazi "élet".

  Az autónak virginiai rendszáma volt, s egy vidéki faluban én ebben ülve, a kormány mögött brümmögve képzeltem bele magam egy-egy amerikai zsaru vagy éppen üldözött bűnöző képébe. De vitt ez az autó a hátsó ülésén kórházba, iskolába is.

  Szerettem volna megtalálni az autót, de Szegeden nyomát veszítettem. Annyit tudok, hogy az eredeti tulajdonostól Kalocsára került, majd egy szegedi kereskedésbe, ahonnan állítólag Budapestre.

  Sajnos több nyomom nincs. Egy itteni 2007-es cikkben szerepel Ceglédi Zoli autója, ami akár lehetne is a kérdéses gép. Sajnos hozzá sincs kontaktom.

  Örülnék, ha valaki tudna segíteni információval akár az autóval, akár Ceglédi Zoli elérhetőségével kapcsolatban.

  A Deal: Szeretném még egyszer látni az autót ami egyet jelentett a gyerekkorommal. Egy gyors körbejárásért cserébe fel tudok ajánlani némi sört. Amit a sör mellett még tudok adni, az egy nagyon szép, amerikai, de ami a legfontosabb, igaz történet. Az autó, az autó első tulajdonosának története. A sör mellett ezt is elmondanám a büszke gazdának. Talán érdekelné. :)

  Előre is köszönöm,

  Zoli


Magyarország első amerikai autós magazinja 1998-as megszületése óta együtt fejlődik a hazai amerikai autós kultúrával.

Feladatunknak tekintjük a lehető legtöbbet megőrizni a magyarországi amerikai autózás elmúlt közel két évtizedéről.

Napló

Hozzászólások

A lap tetejére