Ford Police Interceptor

A Ford Crown Victoria az elmúlt 15 évben egyre nagyobb szeletet tudhatott magának a rendőrautók piacán. Az elmúlt 5 évben 70%-os részesedésnél járt.

A CV ellen tavaly indított támadást a pozícióban korábban szinte egyeduralkodó Chevrolet Caprice új változata. A megrendelők harmadik választási lehetősége a Dodge Charger.

A héten a Ford egy teljesen új fejlesztésű rendőrautót állított a csatasorba. Bár a sajtóanyag mélyen hallgat róla, a Police Interceptor alapjául a Taurus szolgál. A tervezés folyamán a legfontosabb tényezőkre, a masszív, biztonságos felépítésre és a motorerőre fektették a hangsúlyt.

Ami a biztonságot illeti, a bennülőket rengeteg légzsák védi akár borulás esetén is. A járőrautó sikerrel teljesíti a 120 km/h-ás hátsó ütközési tesztet, melyben az üzemanyagtank sértetlenségét vizsgálják. (Korábban a Crown Victoria is megbukott ezen a teszten)

A Ford kétféle 3,5 literes V6-os motort kínál a megrendelőknek. Az alap szívómotor 263 lóerő és kb. 340 Nm nyomaték leadására képes, E85-tel tankolható, és 25%-kal takarékosabb, mint a CV 4,6 literes nyolchengerese. Az erősebb változatba az EcoBoost motor kerül. A duplaturbós V6-os 365 lóerővel és összkerékhajtással indul a bűn nyomába.

Magyarország első amerikai autós magazinja 1998-as megszületése óta együtt fejlődik a hazai amerikai autós kultúrával.

Feladatunknak tekintjük a lehető legtöbbet megőrizni a magyarországi amerikai autózás elmúlt közel két évtizedéről.

Napló

Hozzászólások

  • DRW:

    Zolának kitartást, a többieknek meg türelmet. Lazítsatok... Közeleg a

A lap tetejére