1934 Ford EcoBoost Hot Rod

A Detroit Street Rods a Forddal karöltve most megpróbálja megcáfolni az autós körökben régóta ismert mondást: "There's no replacement for displacement" (a hengerűrtartalmat semmi nem helyettesítheti).

Sokakat csábít a klasszikus öltözet alá rejtett, modern technika, a Detroit Street Rods is ezt a receptet követi a SEMA-n bemutatott '34-es három ablakos kupéjával. A hot rod orrába a Ford 3,5 literes ikerturbós EcoBoost V6-ját ültették.

A Ford elsőkerékmeghajtású autóihoz tervezett motor némi átdolgozás után 400 lóerőt és 400 ft.-lb. nyomatékot, azaz közel 550 Nm-t teljesít. Ezekkel a számokkal a hathengeres méltó ellenfele a Ford 5 literes szívó motorjainak.

A Ford erőforrás kutatási részlegének igazgatója elmondása szerint a projekttel bizonyítani szerették volna, hogy a vásárlók által elvárt üzemanyagtakarékosság nem feltétlenül jár együtt a teljesítmény feladásával.

A V6-ost egy ötsebességes Tremec kéziváltóval párosították, és természetesen a hátsó kereket hajtja. A motor gyári Honeywell turbóit előre csövezték, így sikerült felszerelni a hagyományos hotrod kinézetet adó, a motortérből oldalara kinyúló nyitott kipufogókat is.

Magyarország első amerikai autós magazinja 1998-as megszületése óta együtt fejlődik a hazai amerikai autós kultúrával.

Feladatunknak tekintjük a lehető legtöbbet megőrizni a magyarországi amerikai autózás elmúlt közel két évtizedéről.

Napló

Hozzászólások

  • DRW:

    Zolának kitartást, a többieknek meg türelmet. Lazítsatok... Közeleg a

A lap tetejére