Chevrolet Caprice járőrautó

A GM több mint tíz éve leállt a klasszikus, hátsókerékmeghajtásos „lepény” Caprice gyártásával, kipusztítva az amerikai autógyártás egyik utolsó dinoszauruszát. A döntéssel saját magát golyózta ki az alvázas, masszív szedánokat kereső rendőrségi és taxi megrendelések piacáról, átadva helyét a Fordnak.

A piaci részesedés visszaszerzésére most egy új járőrautót mutattak be Chevrolet Caprice márkanév alatt. A 2011-ben szolgálatba lépő autó az Ausztráliában készülő Zeta platformra épül, de nem a Holden Commodore és Pontiac G8 átemblémázott változata. Alapjául a Holden Caprice / Statesman szolgált, amely a Közép-keleten 2006 óta jól ismert Chevy Caprice néven.

A most bemutatott járőrautó a rendőrségi csomagok évtizedek óta bevett receptje szerint készült. 6 literes V8-asa 355 lóerős, és 522 Nm nyomaték leadására képes, miközben E85-tel is tankolható.

Erősebb generátor, komolyabb fékek és keményebb futómű igyekszik megfelelni a mindennapos járőrözéssel járó kihívásoknak, nem meglepő módon külön hűtést kapott az olaj, a váltó és a kormányszervó is.

Az autó ugyan most még nem elérhető a nagyközönség számára, de talán egyszer megkaparintunk majd egy-egy lestrapált példányt projektelni. :)
Magyarország első amerikai autós magazinja 1998-as megszületése óta együtt fejlődik a hazai amerikai autós kultúrával.

Feladatunknak tekintjük a lehető legtöbbet megőrizni a magyarországi amerikai autózás elmúlt közel két évtizedéről.

Napló

Hozzászólások

  • golya32:

    2021.04.01.-én eladásra került.

  • golya32:

    !kép=comments/2021-04/606c07b470c79.jpg

A lap tetejére