Gyöngy a kavicsok között

Egy 1963-as Pontiac LeMans Tempest aukciója az ebay-en nem egy óriási hír. A tulajdonos halála után szerezték meg, a beltér eredetinek tűnt, de se a motor se a váltó nincs meg. A karosszéria ütött-kopott, rozsdás. Van még valami cucc is a csomagtartóban, de sajnos nincs kulcs a kinyitásához. A nyitó bid pedig $500. Szóval semmi különös.

Egy héttel a megjelenést követően "123ecklin", a régi tulajdonos $226.521 zsebelt be az autóért. Hogy mi is történt az eltelt egy hét alatt, nos ez egy fantasztikus sztori.

Az autó plexi üvegei, a szokatlan futómű felépítés és egy feliratos lemezke egy versenypálya nevével a műszerfalon azt súgta a tulajnak, hogy ez valami versenyautó lehetett valamikor.

Amit nem tudott, az az, hogy az autó egy a valaha gyártott hat darab 1963 Pontiac LeMans Tempest Super Duty kupé közül. Nemrég még a Hemmings is külön cikkben emlékezett meg ezekről a híres versenyautókról, fel is sorolva minden egyes darab történetét. A kérdéses autót úgy tűnik Stan Antlocer vezette a '63-as szezonban és a leggyorsabb autó is volt egyben, mielőtt örökre eltűnt.

Az aukciót végigolvasva nem kétséges, hogy a tulajdonosnak fogalma sem nem volt az autó eredetéről. Reakciói őszinte meglepetést tükröznek mind az autó potenciális értékére, mind az általa keltett érdeklődést nézve.

Visszautasított egy $160.000-es ajánlatot is mivel félt, hogy negtív feedback-et kap. Nos, ez a döntése jócskán kifizetődött. Bár az aukció zárását hét perccel megelőzően a legmagasabb ajánlat még "csak" $95.000 volt, a záráskori legmagasabb ajánlatot ccsi2000 tette 226.521 dollárral.

További jó ebay-ezést mindenkinek! ;-)

Forrás és képek: AutoblogMagyarország első amerikai autós magazinja 1998-as megszületése óta együtt fejlődik a hazai amerikai autós kultúrával.

Feladatunknak tekintjük a lehető legtöbbet megőrizni a magyarországi amerikai autózás elmúlt közel két évtizedéről.

Napló

Hozzászólások

  • golya32:

    2021.04.01.-én eladásra került.

  • golya32:

    !kép=comments/2021-04/606c07b470c79.jpg

A lap tetejére