2008 Cobra Jet Mustang

A Ford 1968-ban hangos sikerrel mutatta be a Cobra Jet Mustangot. Mindössze 50 példány készült a könnyített sportkocsiból, és azonnal megszerezték az NHRA Winternationals versenyét.

Negyven évvel később, az idei Sema Show-n mutatkozott be hivatalosan a Ford Racing FR500CJ kódjelű NHRA legitim Cobra Jet Mustangja.

A bármelyik amerikai Ford kereskedésben megrendelhető drag autók szériaszámmal, de VIN nélkül gördülnek ki a gyárból, és azonnal hadra foghatók a versenypályákon.

Az 50 darabosra tervezett sorozat gyártása decemberben indul, az első példányokat várhatóan jövő év februárjában adják át a vásárlóknak.

A közel 1500 kilós autóba a Ford 400 lóerőt teljesítő 5,4 literes kompresszoros DOHC motorja kerül, alapból hatsebességes kéziváltóval párosítva. Háromsebességes automata is rendelhető lesz. A hajtáslánc végén a jól ismert 9”-os Ford híd dolgozik 15x10-es könnyűfém felnikkel.

A Ford együttműködik az NHRA szabályzatával, a Cobra Jet 10 másodperces negyedmérföldes időkig megfelel a versenysorozat előírásainak, a belső tér NHRA Stock Eliminator legitim.

A drag autó várható alapára $70.000, körülbelül 14 millió Ft lesz.


Magyarország első amerikai autós magazinja 1998-as megszületése óta együtt fejlődik a hazai amerikai autós kultúrával.

Feladatunknak tekintjük a lehető legtöbbet megőrizni a magyarországi amerikai autózás elmúlt közel két évtizedéről.

Napló

Hozzászólások

A lap tetejére