2009 Lincoln MKS

Elindult a Lincoln új zászlóshajójának televíziós reklámhadjárata. A gyártó rendhagyó módon egy három perces filmmel népszerűsíti a 2009-es MKS-t. A Hollywood-ban forgatott MadCrazyLove címre hallgató romantikus filmet 15 és 30 másodperces szpotokkal egészítik ki.

A Lincoln luxus szedánja 5182 mm-es hosszával, hangsúlyos krómdíszítésével a régi éra fullsize autóit igyekszik mai köntösbe bújtatni. Kakukktojás a hathengeres motor és az elsőkerékhajtás.

Az autó 3,7 literes motorja a 2007 legjobb tíz erőforrása közé választott korábbi 3,5 literes V6-os továbbfejlesztett változata. A hengerenként négyszelepes, változó szelepvezérlésű alumínium motor 273 lóerőt és 359 Nm nyomatékot teljesít. A jövőre ígért dupla turbós változat teljesítményét 340 lóerőre, nyomatékát 460 Nm-re becsülik, V8-as változatot nem terveznek.

A motorerő egy hatsebességes automataválón keresztül jut el az első kerekekhez. Az összkerekes modell osztóműve képes akár a teljes hajtást is a tapadó tengelyre koncentrálni.

Az MKS gazdag, de már jól ismert felszereltséggel száll versenybe a prémium kategória vásárlóinak kegyeiért, akik június végén találkozhatnak az első modellekkel az amerikai kereskedésekben. Az autó induló ára valamivel $38.000 (5,6 MFt) fölé kúszik.

Így készült a MadCrazyLove:Magyarország első amerikai autós magazinja 1998-as megszületése óta együtt fejlődik a hazai amerikai autós kultúrával.

Feladatunknak tekintjük a lehető legtöbbet megőrizni a magyarországi amerikai autózás elmúlt közel két évtizedéről.

Napló

Hozzászólások

  • Flex:

    Ez az egyik legnagyobb hazai amerikai autós felújítàs story.

  • waspos:

    Csodaszép Madárka!!!Nagy gratula hozzá!

A lap tetejére